Hlavní obsah

Škoda ukázala první fotku nástupce rapidu

Novinky, maž

Studie Škody Vision RS se ukázala před pár dny na stále probíhajícím pařížském autosalonu, mladoboleslavská automobilka ovšem chce sériové provedení nástupce rapidu ukázat ještě letos. A tady je první upoutávka.

Foto: Škody Auto

První oficiální snímek nástupce Škody Rapid

Článek

První snímek ještě neodhaluje detaily a neznalému oku připomíná kompaktní SUV. Ale nebude tomu tak, nástupce rapidu (jméno již bylo vybráno, ale Škoda jej tají) bude klasickým hatchbackem.

Rozměrově o trochu větším, než co nabízel současný model. Studie má 4356 mm na délku, 1431 mm na výšku a na šířku 1810 mm. A podobné rozměry bude mít i sériové provedení, které se poprvé ukáže zkraje prosince na speciální akci v izraelském Tel Avivu.

Jde o nový model (postavený na platformě MQB A0) zčásti nakreslený ještě bývalým šéfdesignérem Jozefem Kabaněm. Na první pohled působí velmi emocionálně, a co jsme měli možnost vidět před pár měsíci přímo ve vývojovém centru Škody, vedle superbu to bude jedna z nejhezčích současných škodovek.

Nově půjde o větší auto, než byl současný rapid, a v prodejích si to novinka rozdá s modely nižší střední třídy. Třeba s focusem nebo golfem.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Škoda Vision RS - fotka přímo z výstaviště v Paříži.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Škoda Vision RS - fotka přímo z výstaviště v Paříži.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám