Hlavní obsah

Škoda po Octavii RS ukázala i scouta, překvapení nečekejte

Novinky, maž

Škoda nadělila motoristickým fanouškům před Vánoci ještě druhý dárek. Jen 24 hodin po odhalení sportovní verze RS jsou venku fotografie dobrodružného scoutu. Ten se dodává výhradně s karoserií kombi.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia Scout (2017)

Článek

Proti standardní verzi je podvozek scoutu vyšší o 30 mm. Všechny verze mají standardně pohon všech čtyř kol realizovaný elektronicky řízenou lamelovou spojkou Haldex V. generace. Standardní výbavou je rovněž elektronická uzávěrka diferenciálu (EDS) aktivní na přední i zadní nápravě. Nájezdové úhly mají parametry – 16,6 stupňů vzadu a 14,5 stupňů vpředu.

Na výběr jsou celkem tři motory, přičemž dva jsou naftové - 110 a 135 kW (150 a 180 koní). Benzínový motor má 132 kW, respektive 180 koní. Poprvé je možné kombinovat motor  2,0 TDI (110 kW) s pohonem všech kol a sedmistupňovou převodovkou DSG.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia Scout (2017)

Nové jsou asistenční systémy dostupné i pro standardní octavii - asistent pro jízdu s přívěsem, Blind Spot Detect (varuje před vozidly v mrtvém úhlu) nebo Rear Traffic Alert (při couvání z parkoviště sleduje provoz za vozem a vozidla přijíždějící ze stran).

Octavia Scout, dodávaná výhradně jako kombi, se ukáže v březnu v Ženevě společně s verzí RS. [celá zpráva]

„Modernizované provedení modelu Octavia Scout, stejně jako Octavia RS a Octavia Combi RS bude možné objednávat počátkem ledna. První vozy dorazí k zákazníkům na přelomu dubna a května,” uvedl pro Novinky.cz Vítězslav Pelc z tiskového oddělení automobilky.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Octavia Scout

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia Scout (2017)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám