Hlavní obsah

Škoda dá sto octavií na boj s koronavirem

Celkem sto nových octavií na boj s koronavirem v hodnotě zhruba 85 milionů korun je připravených pro ty organizace, které podají žádost. Auta mají pomoci těm, kteří poskytují terénní zdravotní nebo sociální služby.

Foto: Škoda

Škoda daruje stovku Octavií na boj s koronavirem.

Článek

Mladoboleslavská Škoda už dala auta ze svého carsharingu HoppyGo k dispozici humanitárním organizacím, obcím i dobrovolníkům, a její DigiLab v Praze zase poskytl elektrické skútry zdravotníkům v Praze. Nyní je nabídka ještě štědřejší - organizace, které poskytují terénní zdravotní nebo sociální služby, dostanou celkem stovku nových Octavií TDI.

První jízda s novou Škodou Octavia: Superb má problém

AutoMoto

Jediné, co musí udělat, je podat žádost prostřednictvím webu nadace NROS a samozřejmě splnit stanovené podmínky. Ty jsou, ve stručnosti, že žadatel musí být poskytovatel zdravotních služeb či hospicové a paliativní péče podle zákona č. 372/2011 Sb., anebo poskytovatel sociálních služeb dle zákona č. 108/2006 Sb.

U zdravotních služeb mají nárok obchodní společnosti i příspěvkové a nestátní neziskové organizace, u sociálních služeb jen příspěvkové a nestátní neziskové organizace. Kompletní podmínky jsou k mání na webu nadace NROS.

První jízda s novou Škodou Octavia TSI: Velmi příjemné překvapení

AutoMoto

Žádosti se přijímají od 17. do 30. dubna 2020 a jejich vyhodnocení, a tedy i přidělení vozů, bude oznámeno nejpozději do 15. května. Přidělený vůz musí příjemce využívat nejméně tři roky k účelu, na jehož základě byla žádost schválena a sepsána darovací smlouva.

Celková hodnota daru je zhruba 85 milionů korun, což vychází na 850 tisíc korun na jedno auto. Octavia Combi - taková je na fotografii, která doprovází tiskovou zprávu - ve verzi Style s motorem 2,0 TDI začíná na 687 900 korunách, je tedy nasnadě, že darované vozy budou mít nějakou příplatkovou výbavu. Konkrétní specifikace však zveřejněny nebyly.

Foto: Škoda

Škoda Octavia Combi IV. generace

Za 850 tisíc toho jde do daného modelu pořídit docela hodně. Octavia 1,5 TSI, kterou jsme testovali včera, měla cenu okolo 880 tisíc korun a vybavená byla poměrně bohatě. Ve výbavě Style je např. bezklíčové odemykání a startování, infotainment s největší 10” obrazovkou, připojením k internetu s navigací, přední mlhovky, couvací senzory nebo kompletně elektricky ovládaná zrcátka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám