Hlavní obsah

Šílený supersport se umí prohánět dunami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milionáři, kteří hledají něco opravdu unikátního, bláznivého a adrenalinového na čtyřech kolech, by měli zbystřit. Zarooq SandRacer 500 GT je superauto, které je určené pro průjezd vysokou rychlostí skrz písečné duny.

Foto: Zarooq

Zarooq SandRacer 500 GT

Článek

Je stavěno tak, aby opravdu mělo všechny předpoklady pro tuhle disciplínu. Základem je rámová konstrukce podvozku, ke které jsou přivěšeny díly podvozku. Prý vycházejí z dakarského speciálu a mají zdvih 45 cm. Pak je tu uprostřed umístěný vidlicový osmiválec o objemu 6,2 litru s výkonem 306 kW (525 koní) a 660 Nm. Převodovka je pětistupňová sekvenční a pohání pouze zadní kola.

Foto: Zarooq

Zarooq SandRacer 500 GT

Karoserie je opravdu divoká a brutální. Je samozřejmě z karbonu a díly se vyrábí v Belgii. Interiér má být nejluxusnější, aby majitelé nebyli ošizeni o pohodlí. Takže tuhle část si vzala na starost firma k tomu velmi povolaná – tuningová firma Mansory.

Kolik auto jede, jaké má zrychlení, to nevíme. Tenhle speciál z Dubaje, kde firma Zarooq sídlí, to tají. Víme jen, že výroba začíná a cena jednoho kusu je v přepočtu nějakých 10 000 000 korun. Pro dubajské šejky je to super auto na víkend.

Reklama

Výběr článků

Načítám