Hlavní obsah

Seká lidem trávníky, Ford mu za to daroval auto

Novinky, Marek Bednář

Téměř půl milionu kilometrů za dva roky najel Rodney Smith, Američan, který zdarma seká trávník lidem, co už na to kvůli věku či handicapu nestačí. Ford mu na to daroval nové auto – a on to své staré daruje někomu dalšímu.

Foto: Ford

Ford Edge (Ilustrační foto)

Článek

Že americké děti sekají trávníky svým sousedům, a tak si vydělávají trochu peněz, ví celý svět nejen díky filmům. Rodney Smith z Alabamy takovýmto způsobem dokázal získat nový Ford Edge. Ovšem, nenašetřil na něj z výdělku za sekání trávy – dostal ho darem od Fordu.

Smith totiž za péči o trávník nebere peníze, dělá to zdarma pro válečné veterány, seniory, handicapované a obecně lidi, kteří se o svůj trávník nedokážou postarat sami. Začal s tím v roce 2015, když ve svém sousedství viděl starého pána, jak mu práce se sekačkou moc nejde.

Jezdí takhle po celých Státech a od roku 2018 k tomu používá SUV Ford Edge. A právě tady je důvod, proč od automobilky dostal nový kus. Vůz koupil jako ojetinu s 93 tisíci najetými kilometry a nyní na tachometru svítí zhruba 536 tisíc kilometrů.

Samozřejmě na svém voze má nálepky, aby okolí vědělo, čemu se věnuje. Je také velmi aktivní na Twitteru a sleduje ho přes 100 tisíc lidí, takže pro Ford takovýto dárek znamená spoustu pozitivní publicity.

Smith má šlechetné plány i se starším vozem, kterým jezdil dosud. Dopřeje mu pořádný servis a věnuje ho nějaké rodině, která potřebuje auto, ale nemůže si ho dovolit.

S takovýmto gestem není v USA sám. Koronavirová pandemie tam, ale samozřejmě nejen tam, pro řadu lidí znamená existenční obtíže. Pojízdné auto, třebaže nikoliv nové, věnoval svému známému, jehož rodinná firma má těžkosti, také youtuber Tyler Hoover.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám