Hlavní obsah

Seat Toledo se ukázal na prvním videu

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seat v úterý uvolnil první jízdní video nového modelu Toledo, který je technicky téměř totožný s novou Škodou Rapid. Oba modely se vyrábějí na stejné výrobní lince v Mladé Boleslavi.

Seat Toledo: první videoVideo: SEAT

 
Článek

Toledo se bude prodávat v karoserii typu liftback (výklopné páté dveře včetně prosklení), bude 4,48 metru dlouhé a rozvor náprav bude činit 2,6 metru. Zavazadlový prostor by měl nabídnout 517 litrů. Pro srovnání, octavia liftback je dlouhá 4,56 m a velikost od předních kol k zadním činí 2,578 metru, kufr nabídne 517 l.

Foto: SEAT

Seat Toledo (2012)

Toledo bude v nabídce se třemi motory – dvěma benzínovými TSI a jedna-šestkou TDI. Benzínové motory mají výkon buď 55 kW (75 k) v případě motoru 1,2 TSI, silnější čtrnáctistovka má výkon 122 koní (90 kW).

Foto: SEAT

Seat Toledo (koncept, 2012)

Zatím jediný vznětový motor – 1.6 TDI nabídne vstřikování common-rail a výkon 77 kW (105 k). Během příštího roku se rozšíří nabídka vznětových motorů pro modelovou řadu Toledo o variantu TDI s výkonem 66 kW (90 k).

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Rapid (2012)

Seat prozradil i sériovou výbavu – šest airbagů, centrální zamykání, dělená sklopná opěradla zadních sedadel a elektrické ovládání oken předních dveří.

Nové toledo se nejprve začne prodávat ve Španělsku a Portugalsku (listopad 2012), ve zbytku Evropy se bude prodávat až příští rok. Jak rapid, tak toledo se ve světové premiéře ukážou na nadcházejícím autosalonu v Paříži.

Škoda Rapid: První videoVideo: Škoda Auto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám