Hlavní obsah

Seat Exeo bude k dostání od května, kombi na podzim

Novinky, maž

Modelem Exeo vstoupil Seat do střední třídy. Prodávat by se tato novinka, která je převlečenou verzí minulé generace Audi A4, měla začít v květnu. Na podzim přijde praktičtější kombi. Český importér zatím prodejní ceny nesdělil.

Článek

Kromě sedanu, který se začne prodávat v květnu oznámil Seat praktičtější verzi kombi. Ta dostala název Exeo ST a do prodeje bude zařazena na podzim se stejnou paletou motorů a rozsahem výbavy jako u čtyřdveřových modelů. Exeo ST se tak bude odlišovat prodlouženou karoserií s délkou 4,67 metru a objemem zavazadlového prostoru 442 litrů.

Seat Exeo se začne na českém trhu prodávat v květnu. Zpočátku budou mít zákazníci na výběr ze tří zážehových motorů - 1,6/75 kW (102 k), 1,8/110 kW (150 k) a 2,0 TSI/147 kW (200 k) - a dvou vznětových jednotek - 2,0 TDI/105 kW (143 k) a 125 kW (170 k) - vybavených filtrem pevných částic DPF a poprvé technologií common rail.

:. Seat Exeo nezapře svůj původ v minulé generaci Audi A4.

Šestistupňový manuál standardem

Všechny verze mají šestistupňovou mechanickou převodovku a vyhovují emisním normám Euro 5, které vstoupí v platnost v lednu 2011. Seat Exeo se bude prodávat ve třech stupních výbavy - Reference, Style a Sport.

Nové sedany Seat Exeo se budou dodávat se čtrnácti barvami karoserie v kombinaci sedmi různých úprav interiéru. Základní verze Reference bude sériově vybavena sedmi airbagy, přičemž další dva boční airbagy pro cestující na vnějších zadních sedadlech bude možné objednat u všech modelů na přání.

:. Seat Exeo - místa by mělo být hodně i vzadu.

Mezi další prvky sériové výbavy verze Reference budou patřit systémy ABS a ESP s brzdovým asistentem EBA, dvouzónová automatická klimatizace, 16palcová kola, palubní počítač, elektrické ovládání bočních oken v předních a zadních dveřích, vyhřívaná a elektricky ovládaná vnější zpětná zrcátka, mlhovky, dálkově ovládané centrální zamykání, autorádio s přehrávačem CD a MP3.

Ceny nové řady Seat Exeo na českém trhu nebyly dosud stanoveny.

:. Interiér je laděn do černé barvy.

Reklama

Související témata:

Související články

Seat koketuje s elektrickým pohonem

Seat León Twin Drive Ecomotive je název prototypu elektricky poháněného vozu, na jehož vývoji španělská automobilka v současnosti pracuje. Technologie Twin...

Výběr článků

Načítám