Hlavní obsah

Rolls-Royce potvrdil model Coupé

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho očekávaný krok luxusní automobilky Rolls-Royce se stal skutečností. Model Phantom dostal nového sourozence s karoserií kupé.

Článek

Firma sice zatím zveřejnila jen dvě velmi nejasné fotografie, ale není třeba pochybovat o tom, že tohle auto vychází z konceptu Rolls-Royce 101EX Coupé. Stejně jako tomu bylo u modelu Drophead Coupé, který se představil minulý rok a jenž měl svůj předobraz v konceptu 101EX, tak i zde se víceméně bude jednat o stejný postup.

Automobil tak dostane jen o něco kratší karoserii, než je u klasického sedanu, ale pod kapotou bude stále vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,75 l. Rolls-Royce však oznámil, že kupé je sice spřízněný se svými sourozenci hliníkovou karoserií, ale jedná se o zcela nový a samostatný model. To poukazuje na to, že fámy, které proběhly tiskem před nedávnem, byly pravdivé. Spekulovalo se totiž, že kupé bude mít podvozek z BMW řady 7.

Na oficiální premiéru budeme muset počkat na následující autosalon v Detroitu a samozřejmě pak na evropský ženevský autosalon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám