Hlavní obsah

Rinspeed Indy, tak trochu jiné Porsche Carrera S

Novinky, aak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švýcarský úpravce Rinspeed je motoristickým fanouškům dobře znám díky svým pohledným a extravagantním prototypům, kterými oživuje nejednu motoristickou přehlídku. Na letošní frankfurtský autosalón si připravil mimo jiné i speciální edici Porsche 997 Carrera S nazvanou Risnpeed Indy.

Článek

Rinspeed Indy dává tušit, kam švýcarská firma zamířila svou pozornost. Ano, na americký okruh Indianapolis. Ve spolupráci s výrobcem barev Lesonal vytvořil pro Carreru nový a jedinečný sportovní kabát - bílou metalízu doplněnou nápisem Indy a pruhem ze šachovnicového startovního praporu.

Zcela nové jsou i přední a zadní nárazníky a lemy a zadní přítlačné křídlo. To Porsche 997 činí nejen lehce rozpoznatelné od sériové verze, ale zlepšuje i jeho aerodynamické vlastnosti. Interiér je vyveden velmi spartánsky. Rinspeed chtěl vytvořit dokonalou iluzi sportovního speciálu.

Sériová pohodlná sedadla tak nahradily sportovní ergonomické "skořepiny" jejichž zadní část je lakována v barvě karosérie vozu. Zadní sedačky byste hledali marně. Sportovní pocit pak umocňuje volant vyvedený v designu Formule 1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám