Hlavní obsah

Řidič Porsche převážel vířivku neuvěřitelným způsobem

Jak převézt vířivku? Z kanadského řidiče Porsche 968 si v žádném případě nelze brát příklad, neboť ji táhl na kolečkách z nákupního vozíku. Samozřejmě neunikl pozornosti policie.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Potřebujete-li přepravit vířivku, stačí si půjčit dodávku nebo přívěs. Nebo ji třeba upevnit na střechu, věříte-li, že bude držet. A když máte k dispozici jen Porsche 968, bylo by vhodné transport odložit na jiný den. To ale kanadský motorista neudělal.

Policie města Woodstock v Ontariu podle vlastního facebookového příspěvku dostala v brzkém odpoledni 17. června několik oznámení, že auto táhne po silnici vířivku. Kdyby vířivka byla na přívěsu či korbě, nebylo by na tom nic divného a nikdo by policii nevolal.

Jenže jak byla vířivka upevněna v tomto případě, vidíte sami - na jakési platformě, složené z podvozku nákupního vozíku a dřevěných prken, která byla upevněna do otevřeného víka kufru Porsche 968. A kromě toho není v dohledu ani jedna „kurtna”, upevňovací popruh s ráčnou, který je nejbezpečnějším způsobem upevnění nákladu.

Není asi nutné dodávat, že do bezpečné přepravy má tento způsob hodně, hodně daleko - a abyste si půjčili přívěs, až budete chtít něco podobně velkého stěhovat, místo takovýchto kejklí. Policisté samozřejmě 54letého řidiče zastavili a obvinili z bezohledné jízdy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám