Hlavní obsah

Řidič pick-upu chtěl vtipkovat při blokování nabíječky. Ukázal svou nevědomost

Novinky, Marek Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na první pohled je to hezký vtípek, ale když se nad tím zamyslíte, oregonský řidič pick-upu se spíš zesměšnil.

Foto: Tesla

Supercharger značky Tesla (Ilustrační foto)

Článek

O vtípek se pokusil neznámý řidič pick-up trucku značky Ram s oregonskou registrací, když nápis „Považuji se za Prius” na zádi svého auta doplnil „připojením” nabíjecího kabelu pro vozy Tesla do svého výfuku. Na Twitteru o tom informuje fotografie uživatele TheTeslaLife.

Na první pohled to je pokus o vtip; pravda, nálepka na zádi pick-upu může urazit velmi široké spektrum lidí, ale je to pořád vtip. „Připojení” nabíječky je to stejné. Jenže tu jsou dva zádrhely, dvě hrubé nepřesnosti.

Jednak je Toyota Prius ve své základní a nejznámější verzi full-hybridem a nedá se nabíjet z rozvodné sítě. Především jsou však tyto červenobílé nabíječky určeny jen pro vozy značky Tesla. Jiné elektromobily u nich nabíjet nelze. Ovšem kdyby na pick-upu bylo napsáno „Považuji se za Teslu”, bylo by to něco jiného.

Elektromobilů je čím dál víc, nejsou ale bez úskalí

AutoMoto

Text tweetu se ptá, jak je možné bojovat s tzv. ICEingem – ovšem snad záměrně, snad z nedbalosti jeho autor opomíjí fakt, že v tomto případě není nabíjecí místo blokováno. Řidič tesly, který by potřeboval nabít své auto, může ke stojanu zacouvat, vytáhnout kabel z výfuku pick-upu, otřít ho od případných nečistot a připojit své auto.

Řada odpovědí na tweet přesto volá po trestech pro řidiče pick-upu, od pokut přes odtažení až po nacpání brambor do výfuku či jiné poškození auta. Dokazují tak nedostatek nadhledu.

Přesto problém blokování nabíjecích míst auty se spalovacími motory, v angličtině zvaný ICEing (od „Internal Combustion Engine”, tedy motor s vnitřním spalováním), není malicherný. Ve snaze pohodlněji zaparkovat řidiči konvenčních aut často, a to i v České republice, vytváří zbytečné problémy majitelům elektromobilů, kteří třeba přijedou k nabíječce s pár procenty baterie, dobití potřebují a nezbývá jim než čekat, až bezohledný motorista místo uvolní.

Anketa

Setkali jste se s tzv. ICEingem?
Ano, parkuji u nabíječek s konvenčním autem
6,6 %
Ano, viděl/a jsem konvenční auta parkovat u nabíječek
12,7 %
Ano, konvenční auto mi znemožnilo nabíjet
3,6 %
Ne
77,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2070 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám