Hlavní obsah

Řidič dodávky poslal repliku Porsche do kanálu, jako by hrál kulečník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Snad všem z nás se stalo, že jsme při parkování ťukli do vozu stojícího vedle. Často to končí jen drobnými škrábanci, avšak londýnský řidič dodávky provedl přesný opak – odstřelil zaparkované auto do kanálu, jako by to byla kulečníková koule.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Skutečné Porsche 356 (na snímku z pařížského autosalonu 2018 ve verzi Speedster) má hodnotu v miliónech korun. Bleděmodrý vůz byl „jen” replikou.

Článek

Prvotní informace říkaly, že onou kulečníkovou koulí bylo Porsche 356, vůz v hodnotě okolo 300 tisíc liber (cca 8,8 miliónu korun). Později se zjistilo, že se jednalo o repliku z roku 2004, jejíž cena je zhruba desetinová. I tak je ale škoda značná.

Incident se přihodil v minulém týdnu v londýnské čtvrti Hoxton. Říční kanál tam není od místa pro parkování nijak oddělen – snad aby bylo pro posádky lodí snazší vystupovat. V každém případě při parkování to znamená jisté riziko.

Proč řidič dodávky do modrého sporťáku nacouval, netušíme – mohl ho prostě přehlédnout nebo si mohl splést brzdu s plynem. Rychlost jízdy ale napovídá spíš druhé možnosti.

Majitel modrého vozu, který poskytl informace o hodnotě vozu, očekává, že škoda bude totální. Vůz byl samozřejmě pojištěný.

Reklama

Výběr článků

Načítám