Hlavní obsah

Revoluční vnitřní zpětné zrcátko promítá obraz ze tří kamer

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na veletrhu spotřební elektroniky CES v Kalifornii, který se koná od 7.1. do 10.1., se bude prezentovat i zpětné zrcátko složené z obrazu tří kamer. Jde o výsledek spolupráce společnosti Gentex a automobilky Aston Martin.

Foto: Gentex

Zpětné zrcátko v Aston Martinu DBS Superleggera

Článek

Vystavený Aston Martin DBS Superleggera zaujme i sám o sobě, jenže uvnitř najdete zvláštní zpětné zrcátko. Rozděleno je na tři části. Ta největší promítá obraz z kamery umístěné na střeše, dvě boční potom z exteriérových zrcátek.

Jedná se o kombinaci již známého. Například Subaru či Jaguar nabízí promítání jedné kamery do zrcátka, Audi u svého e-tronu kamerami boční zrcátka za příplatek nahrazuje a obraz promítá do dveří. To u konceptu Astonu klasická boční zrcátka se skly stále najdete.

Foto: Gentex

Kamera je umístěná ve střeše z karbonových vláken.

Foto: Gentex

Boční kamery najdete pod zpětnými zrcátky, skla nenahrazují.

Každopádně i když se z našich zkušeností na obraz kamery ne zcela jednoduše zvyká, argumenty pro uslyšíte vždy podobné. A sice lepší výhled a šíři pohledu kamery či lepší viditelnost za šera či téměř tmy.

Zvyknete si na kamery místo zrcátek? Novinku od Audi jsme otestovali v pražském provozu

AutoMoto

Zatím není jasné, kdy a jestli vůbec se koncept zrcátka prezentovaný na Aston Martinu dostane do sériové výroby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám