Hlavní obsah

Renault Twingo nedostane přímého nástupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další zástupce klasického segmentu A v Evropě skončí. Renault Twingo býval hitem, ovšem současná generace skončí bez nástupce. Uvedl to šéf skupiny Renault Luca de Meo pro francouzský deník Le Monde.

Foto: Renault

Renault Twingo

Článek

„Je ostuda vzdát se tohoto typu vozidel, ale malá auta se spalovacími motory jednoduše zmizí kvůli pravidlům hry,“ naznačuje de Meo současné emisní tlaky včetně blížící se normy Euro 7, která má vstoupit v platnost v roce 2025.

Spásou pro model, který se v současné generaci vyrábí od roku 2014, není ani čistě elektrická verze Z.E. či spojení s Daimlerem. Twingo je bratrem pro Smart For Four, přičemž značka Smart se aktuálně zaměřuje výhradně na elektromobily a na čínský trh. Užší spolupráce Renaultu s Daimlerem ale skončila.

Podle Yanna Chénota, tiskového mluvčí automobilky, však Twingo na benzin i elektřinu zůstane v nabídce do konce životního cyklu, který však neupřesnil. Každopádně se to netýká českého trhu, který Renault Twingo opustil již v roce 2018.

Nový Renault 5 se bude vyrábět ve stejné továrně jako ten původní

AutoMoto

„Neopouštíme však segment malých automobilů, jak prokázal prototyp Renaultu 5, který jsme představili na Renaulution,“ dodal Chenot. Tradiční model tak Renault nahradí ještě větší klasikou, co se názvu týče. V roce 2023 totiž dorazí sériová verze konceptu Renault 5.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám