Hlavní obsah

Renault odhalil ceny elektrického mégane. Vejde se pod milion

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Renault zveřejnila oficiální ceník nového elektrického crossoveru Mégane E-Tech Electric. Vůz bude dostupný ve dvou variantách pohonu a třech výbavových stupních. Cena základní verze se vejde pod milion korun.

Foto: Renault

Renault Megane E-Tech

Článek

Elektrický Renault Mégane E-Tech Electric není, jak by se zdálo, nástupcem ani derivátem existujícího hatchbacku Mégane, ale zcela novým modelem z dílny designérů a inženýrů z Renaultu. Jedná se o crossover s čistě elektrickým pohonem, u něhož už výrobce odhalil i ceny.

Nový Renault Megane se představil v Mnichově, podívali jsme se dovnitř

AutoMoto

Novinka bude nabízena ve dvou výkonnostních variantách. Ta slabší, označená EV40, startuje na ceně 890 tisíc korun, za které zákazníci dostanou elektromobil s výkonem 96 kW (130 koní) a bateriemi s kapacitou 40 kWh. Základní verze bude ale dostupná pouze v nejnižší výbavě Equilibre.

Foto: Renault

Renault Megane E-Tech Electric

Druhá, silnější verze bude soudě podle specifikace oblíbenější verzí u zákazníků. Renault ji totiž poskytne ve všech výbavových stupních Equilibre, Techno i Iconic. Auto bude mít výkon 160 kW (217 koní) a kapacitu baterií 60 kWh, které bude možné nabíjet stejnosměrným proudem až na 130 kW.

Cena silnějšího modelu, označeného EV60, startuje na 1 010 000 korunách za výbavu Equilibre, pokračuje přes 1 085 000 korun za výbavu Techno až na 1 160 000 korun za výbavu Iconic.

Foto: Renault

Renault Megane E-Tech Electric

Bohužel, Renault ještě neuvedl bližší informace k jednotlivým výbavám, což ale údajně brzy dožene. Zatím víme, že obě výkonové verze podporují nabíjení střídavým proudem o výkonu až 22 kW, slabší zvládá rychlonabíjení stejnosměrným proudem až 85 kW a silnější až 130 kW. Objednávky se otevřenou už na začátku února příštího roku. Podle cen by totiž crossover mohl být mezi elektromobily trhákem.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Renaultu Arkana: Nejen dostupná stylovka

Nových modelů s neoficiálním označením SUV-kupé se v posledních letech vyrojilo velké množství, na jejich výrobu se specializují hlavně prémiové značky. Nový...

Výběr článků

Načítám