Hlavní obsah

Reklama na novou Fiestu ST se natáčela 400 metrů pod zemí

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford pro natáčení reklamy na novou Fiestu ST zvolil netradiční místo - důl, ve kterém se 400 metrů pod zemí nachází soustava dlouhých chodeb. Výsledkem je nevšední podívaná.

BEZ KOMENTÁŘE: Reklama na novou Fiestu ST se natáčela 400 metrů pod zemíVideo: Ford Europe

 
Článek

Ford reklamní klip nazvaný Undertrack natáčel v blíže nespecifikovaném solném dole. Chodby jsou zde dlouhé celých šedesát kilometrů a panuje tady konstantních 16 stupňů Celsia. Natáčení reklamy zabralo tři dny, podle Fordu se natáčelo za přísných bezpečnostních opatření.

Za volantem Fiesty ST seděl Elfyn Evans, který v mistrovství světa v rallye krotí závodní Fiestu RS WRC. Výsledný klip stojí za pozornost kromě neobvykle vybrané lokace i z několika dalších důvodů: zvuk motoru se krásně tříští o stěny a dává tak vyniknout jeho plnosti. V klipu nechybí ani skok a vzhledem k tomu, že sůl se chová podobně jako šotolina, uvidíte i spoustu smyků vyvolaných parkovací brzdou.

Třetí generace ostré fiesty vůbec poprvé dostala tříválcový motor. Nový, turbodmychadlem přeplňovaný tříválec 1,5 EcoBoost kombinuje přímé i nepřímé vstřikování, nabízí rovněž proměnné časování sacích i výfukových ventilů.

Patnáctistovka ve Fordu Fiesta ST dosahuje výkonu 147 kW (200 k) a točivého momentu 290 Nm. Zrychlení 0–100 km/h zvládne tento model za 6,5 sekundy a jede až 232 km/h. Převodovka je výhradně manuální, šestistupňová. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám