Hlavní obsah

První SUV od Lotusu bude mít aktivní aerodynamiku i pohyblivou obrazovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Lotus zveřejnila další upoutávky na své první SUV s názvem Type 132. Na dvou videích můžeme vidět další prvky aktivní aerodynamiky, a také naklápěcí displej v kabině.

Foto: Lotus

Lotus Type 132

Článek

Lotus dál hraje se svými fanoušky hru na schovávanou a postupně odhaluje další a další letmé pohledy na chystané první SUV své výroby. Ve spojení s obří čínskou automobilkou Geely Britové vytvořili vůz s názvem Type 132, který má být podle všeho plný aktivní aerodynamiky a moderních technologií.

První SUV od Lotusu využije laserový radar

AutoMoto

Důkazem jsou i další dvě zveřejněná videa, která Lotus nazval „Stretch“ a „Awaken“, tedy ve volném překladu ”protáhnout se” a „probudit se”.

Na tom prvním lze spatřit něco, co nápadně připomíná aktivní zadní aerodynamické křídlo, které se hýbe stejně jako lidské tělo. Jedná se přitom už od druhé video věnované aktivní aerodynamice. Dříve automobilka poukazovala na masku v přídi, ve které se lamely pohybují tak, která jako kdyby dýchala.

Druhé nově zveřejněné video odhaluje první pohled do interiéru. Je na něm vidět obří pohyblivý displej infotainmentu, který se bude evidentně naklánět. Podobné řešení je k vidění jen u nového Mercedesu SL.

Mimo prvky aktivní aerodynamiky a interiéru Lotus ještě poutal na užití revoluční technologie laserového radaru, která má v novém SUV pracovat v kooperaci s aktivním řízením a inteligentním pohonem všech kol.

Vůz má mít premiéru v roce 2022 a dále o něm víme, že se bude jednat o elektromobil s vysoce výkonným elektromotorem, který má autu dávat výkon přes 500 koňských sil a zrychlení z 0 na 100 km/h za přibližně tři vteřiny. Mimo to Lotus zvolil možnost využít baterie s kapacitou od 92 do 120 kWh.

Britové pak hodlají uvést na trh další tři SUV, která naváží na Type 132.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám