Hlavní obsah

Lotus poutá na své první SUV, zaujme aktivní aerodynamikou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lotus poprvé poodhaluje své první SUV, které nese kódové označení Type 132 a má být zcela představeno příští rok.

Foto: Lotus

Upoutávka na Lotus Type 132

Článek

Automobilka z anglického Norfolku zveřejnila první ze série oficiálních videí, která budou poutat na uvedení nového rivala pro Aston Martin DBX. SUV Type 132 bude klíčovým prvkem odvážné růstové strategie značky pod vlastnictvím čínského automobilového giganta Geely.

Video s názvem Breathe, tedy Dýchej, nabízí pohled na aktivní mřížku masky. Řada šestiúhelníků rozdělených do trojúhelníkových segmentů se pohybuje tak, aby zlepšila aerodynamiku nebo upřednostnila chlazení komponent. Tento proces skutečně vypadá, jako kdyby auto dýchalo.

Lotus vstupuje do elektrické éry s novou platformou. Chce se držet své filosofie

AutoMoto

Podle informací britského Autocaru se Type 132 vyvíjí od roku 2016 a má být uveden na trh se dvěma variantami s pohonem všech čtyř kol, které nabízejí výkon mezi 600 a 750 koni. Baterie mají mít kapacitu 92–120 kWh. Zrychlení z nuly na 100 km/h má zabrat méně než tři sekundy.

Novinka bude vyráběna v novém výrobním závodě v čínském Wu-chanu, bude jedním ze dvou čínských elektromobilů, které firma uvede na trh v příštích pěti letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám