Hlavní obsah

První čínská automobilka se chystá vstoupit do Česka

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Auto Palace Group bude do Česka dovážet automobily čínské značky Build Your Dreams (BYD). Mateřská firma Auto Palace, nizozemská AutoBinck Holding N.V., bude podle podepsané smlouvy čínské vozy nabízet i na Slovensku, v Maďarsku, Slovinsku a Nizozemsku.

Foto: Jan Čech, Novinky

Toyota Aygo. Opravdu? Ne, tohle je okopírovaný design vozu BYF F1.

Článek

Všichni zájemci o velmi levné nové auto s mizernými jízdními vlastnostmi, bezpečnostmími standardy a okopírovaným vzhledem mohou začít oslavovat. Do Česka oficiálně vstupuje první čínská automobilka - společnost BYD. Ale zda se jí to skutečně podaří, není vůbec jisté.

Firma zatím neoznámila, kdy první vozy BYD do Evropy přiveze. "K této otázce budeme schopni podat informace později," uvedl výkonný ředitel AutoBincku Henny van Dijk.

:. Říkáte Chevrolet Lacetti? Ne, BYD F3R.foto: Novinky/Jan Čech

BYD má továrny po celé Číně a ročně vyrobí více než 250 000 vozů. Firma, která je jedním z největších světových výrobců baterií, se v poslední době zaměřila na automobily na hybridní pohon, který kombinuje benzinový a elektrický motor. V příštích letech představí automobilka novou modelovou řadu, která bude zaměřena na evropský trh.

BYD nabízí čtyři modely, většinou kopie nevalné úrovně

Auto Palace Group působí v ČR a na Slovensku více než 17 let. V současné době má ve svém portfoliu jako výhradní importér značky Mitsubishi a Hyundai a od příštího roku k nim přibude také Infiniti. Jako maloobchodní prodejce firma nabízí také značky Mazda, Ford, Volvo, Fiat a Nissan.

:. Další z vozidel od čínské automobilky Byd - nese název F3foto: Byd

BYD letos vystavovala na ženevském autosalonu čtyři modely. Z toho jeden nápadně připomínal Toyotu Aygo a druhý Chevrolet Lacetti. Přítomní novináři automobilku kritizovali za plagiátorství, nízkou kvalitu použitých dílů i zpracování.

Do Česka zatím nikdo levné čínské vozy nedováží. Společnost A. Charouz Motors již od loňska slibuje prodej vozů značky Brilliance, zatím jej však nezahájila.

Reklama

Související témata:

Související články

Představujeme čínské automobilky: Byd Auto

Tak pokud chcete poznat prototyp čínského kopírování fungujících značek, tak si pořádně prohlédněte znak značky Byd Auto. Je velmi podobný tomu od BMW, akorát...

Levné automobily z Asie zaplaví Evropu

Ženevský autosalon nebyl nacpaný jen velkými a drahými automobily, ale objevila se tu spousta značek, které se zaměřují na nejlevnější vozy. Dokonce...

Výběr článků

Načítám