Hlavní obsah

Prodeje elektromobilů v Evropě mohou zvýšit i koronavirové podpory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektromobily tvořily osm procent ze všech automobilů prodaných v Evropě za první pololetí letošního roku. Studie organizace Transport & Environment (T&E) předpokládá, že do konce roku by se podíl elektromobilů mohl ztrojnásobit, i díky programům na restart ekonomiky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nabíjení Hondy e

Článek

Zatímco prodeje aut v době koronavirové krize se propadaly, prodeje plug-in hybridů a aut čistě na elektrický pohon výrazně stoupaly. Vyšším prodejům podle studie pomohly podpůrné programy na restart ekonomiky v Německu a ve Francii.

Pokud by výrobci automobilů plnili evropské emisní normy, jež platí od začátku roku, představovaly by prodeje elektromobilů deset procent prodaných aut v roce 2020 a celých 15 procent v roce 2021. To by bylo třikrát více než v roce 2019, kdy elektromobily představovaly tři procenta.

Indický farmář si postavil vlastní elektromobil. Popohnal ho koronavirus

AutoMoto

„Je velmi obtížné předpovídat dlouhodobý vývoj chování spotřebitelů z 'umělého' růstu, za kterým stojí dotace,” upozornila Evropská asociace výrobců automobilů (ACEA) podle agentury Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám