Hlavní obsah

Příští RS 4 Avant se může stát prvním ostrým Audi s plug-in hybridním pohonem

Nová generace sportovního kombi Audi RS 4 Avant by se mohla stát prvním vozem s označením RS, který dostane pod kapotu plug-in hybridní pohonnou jednotku. Uvádí to britský server Autocar s odvoláním na zdroje blízké Audi.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Audi RS (ilustrační foto)

Článek

Německé Audi je údajně ve fázi raného testování nové generace sportovního kombi RS 4 Avant. Web Autocar ovšem zveřejnil i další zajímavé informace od svého důvěrného zdroje.

Novinka by podle něj měla na trh dorazit s 2,9litrovým motorem V6 s dvojitým přeplňováním, který pohání i aktuální generaci, ovšem tentokrát ve spojení s elektromotorem a baterií nabíjenou i ze sítě.

Audi uvedlo vlastní rikšu, recykluje vysloužilé baterie z větších elektromobilů

AutoMoto

Pokud by byla tato informace pravdivá, stane se RS 4 Avant prvním plug-in hybridem s označením RS. Zákazníci by se pak mohli těšit na výkon přesahující 450 koní současného vydání a ostřeji tvarovanou karoserii, jak už jsme si u Audi RS zvykli. Maskovaný testovací vůz už byl ostatně viděn v Alpách, kde se proháněl po boku většího kombi s výrazným zvukem, pravděpodobně šlo o nové Audi RS 6 Avant.

Mluvčí Audi webu potvrdil, že novinka je ve velmi rané fázi testování, protože standardní A4 Avant v nové generaci by měla na trh dorazit až příští rok. Jak se tedy píše, verze RS se objeví až za „několik let“.

Reklama

Související články

Zvýšené Audi A1 má nové jméno

Ingolstadtská automobilka se rozhodla přejmenovat pseudoterénní Audi A1. Místo A1 citycarver si v modelovém roce 2023 bude říkat A1 allstreet.

Výběr článků

Načítám