Hlavní obsah

Příští Bugatti Veyron v roce 2012 bude silnější a rychlejší

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bugatti Veyron je supersportovní automobil, který je výjimečný v mnoha oblastech. Pohání ho benzínový šestnáctiválec, je pohodlný, má absurdní zrychlení a maximální rychlost 407 km/h. Veyron se už ale pár let prodává, tak proč o něm píšeme? V roce 2012 dostane nástupce.

Článek

Připomeňme, že o pohon současného Veyronu se stará impozantní šestnáctiválec (!) se čtyřmi turbodmychladly a výkonem 1001 koní. Maximálka činí 407 km/h a 0-96 km/h zvládne Veyron rychleji než většina supersportovních motorek - za 2,5 sekundy, 7,3 sekund stačí k rozjetí na 200 km/h.

Bugatti hovoří o tom, že motor pro nový Veyron by měl dávat 1200 koní a 1500 Nm točivého momentu. To by teoreticky mělo stačit k nejvyšší rychlosti 432 km/h. Současný Veyron „uměl“ 407 km/h.

Jisté je, že nové Bugatti Veyron přijde na trh v roce 2012. Podrobnosti kromě předpokládaných výkonů zatím výrobce nesdělil.

:. Bugatti Veyron - extrémně rychlé, ale zároveň pohodlné.foto: Bugatti

Reklama

Související témata:

Související články

Bugatti Veyron bude ještě dražší

Automobily Bugatti konečně vyjedou z bran závodu. Pro další zákazníky, kteří ještě automobil nezaplatili, má firma špatnou zprávu. Velký zájem má za následek...

Bugatti Veyron je rychlejší než motocykl

Bugatti se svým vozem, který nazývá nejrychlejším vozem na světě, pokořil v rychlostním testu i sportovní motocykl Suzuki GSX-R 1000. Test se sestával...

Výběr článků

Načítám