Hlavní obsah

Příští Alpina B4 nemá být kupé

Novinky, Daniel Havlina, mb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá značka Alpina má chystat novou generaci upraveného BMW řady 4, ovšem místo dvoudveřového kupé to má být pětidveřové Gran Coupé. Pod kapotou se očekává řadový šestiválec o sedmi stovkách newtonmetrů.

Foto: BMW

Současné BMW řady 4 Gran Coupé (ilustrační foto).

Článek

Luxusní verze BMW řady 4 je v portfoliu značky Alpina teprve krátce, ale už k němu neodmyslitelně patří. Je tak patrné, že s příchodem nové „čtyřky“ by měla dorazit i nová Alpina B4.

Alpina představila modernizované modely XD3 a XD4

AutoMoto

Na německém fóru Bimmerpost se o nadcházející B4 rozpovídal zdroj, který říká, že má přístup k informacím o budoucích produktech „sestavený z různých úniků uvnitř organizace BMW“. Podle něj novinka dorazí na trh v březnu příštího roku a překvapí hlavně provedením. Zatímco předchozí generace vycházela z dvoudveřového kupé, nová má jako základ využít verzi karoserie Gran Coupé s celkem pěti dveřmi.

Foto: Alpina

Dosavadní Alpina B4 ve verzi S Bi-Turbo Edition 99.

Novinka má podle webu Autocar dostat třílitrový řadový šestiválec ze sedanu B3 s výsledným výkonem 462 koňských sil, za kterým stojí mimo jiné použití dvou turbodmychadel. Točivý moment je 700 Nm. To jsou hodnoty srovnatelné s BMW M4, které nabízí 480 koní a 550 Nm.

Alpina upravila BMW řady 8

AutoMoto

V případě nových motorů BMW a Alpina je ve hře i možnost lehké elektrifikace. Mild-hybridní motory totiž německá automobilka vyrábí čím dál častěji. Otázkou je i to, zda Alpina nabídne i dieselovou verzi D4 S nebo jinou karosářskou variantu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám