Hlavní obsah

Při vyklánění z auta hodně riskujete, ukázal netradiční crash test

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajímavý nárazový test uspořádalo technologické centrum Allianz v Německu. Při něm do pevné překážky narazil automobil s figurínami sedícími na okně. Jedna z figurín byla vykloněná ze střešního okna.

Článek

Oslava vítězství na světovém šampionátu v ledním hokeji zachvátí v neděli večer ulice ve vítězném státě. Často lze v těchto situacích plných euforie vidět, jak fanoušci (často pod vlivem alkoholu) oslavují vykloněni z oken automobilů. Málokdo si v tu chvíli uvědomí, jak to může být nebezpečné ...

Zajímavý nárazový test provedený v Německu simuluje náraz automobilu s vykloněnými pasažéry při rychlosti již 40 km/h. A zranění by byla vážná - poranění hrudníku, žeber a vnitřních orgánů. I přes relativně nízkou rychlost náraz vozidla na překážku okamžitě katapultuje cestující z výšky jednoho metru přímo na asfalt. V těchto případech utrpí pasažér obvykle vážné poranění hlavy.

Při skutečné nehodě hrozí vážná poranění

Figurína sedící v bočním otevřeném okénku vozu při kolizi narazila celou horní polovinou těla na sloupek mezi předními a zadními dveřmi a utrpěla vážné poranění hrudníku a pánve.

Další figurína stála na zadním sedadle a horní polovinou těla vyčnívala střešním oknem z auta ven. Náraz ji vymrštil z vozidla; při pádu narazila na okraj střechy a tím si způsobila vážné poranění hrudníku, žeber a vnitřních orgánů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám