Hlavní obsah

Premiéra nové Pandy na olomouckém vystavišti

Novinky, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Olomoucká přehlídka patří tradičně k nejvýznamnějším motoristickým výstavám v ČR. Příznivcům motorismu patří od pátku až do neděle výstaviště Flora. I letos nabízí Autosalón řadu zajímavostí, novinek i republikových premiér. Poprvé v ČR se tu například představuje nová varianta vozu Fiat Panda.

Foto: Jana Zapletalová

Na vernisáži. Zleva R. Rohál, K. Bartošek, P. Maňásek a P. Chmelík

Článek

Republikovou premiéru mají v Olomouci mj. i Jaguar X - typ 2.0D, který patří k absolutní špičce ve třídě luxusních limuzín. Jako první vůz své značky je poháněn turbodieselovým motorem. Dále se v Olomouci představují také Subaru Justy a Dacia Solenza, která by měl otevřít cestu k celkové obnově nabídky aut této značky na našem trhu.

Vyzkoušet si lze i populární miniskútr

Na Autosalónu nechybí ani vozítka na elektrický pohon. Zájemci si mohou vyzkoušet skládací skútr na bateriový pohon Rotobic, na němž mohou jezdit i bez řidičského oprávnění osoby starší dvanáci let. Vystaven je i elektrický miniskútr japonské produkce Yuki, který je velmi populární v Asii. "Až na několik málo výjimek jsou na výstavě zastoupeny všechny ve světě významné značky motorových vozidel," řekla Právu Lenka Rösslerová ze společnosti Omnis, která Autosalón pořádá.

:. V Olomouci si v těchto dnech milovníci motorismu pošmáknou

Součástí je i bohatý doprovodný program

Mezi zajímavosti Autosalónu patří mj. i přehlídka historických vozidel v pavilónu G olomouckého výstaviště a výstava obrazů Václava Zapadlíka a Jiřího Rameše, jejichž díla také připomínají historii motorismu. Další součástí letošního Autosalónu je mj. i 2. ročník sportovní výstavy Sportshow, 7. ročník soutěže Obr Drásal o nejvyššího člověka v ČR a bohatý doprovodný program, jehož součástí jsou i letecké ukázky horkovzdušného balónu a ultralehkého vrtulníku. Návštěvníci se mohou zúčastnit mj. i různých adrenalinových aktivit či si vyzkoušet své schopnosti v jízdě zručnosti. Výstaviště je otevřeno od 9. do 18. hodin. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám