Hlavní obsah

Překoná Tesla v Evropě Lexus? Rozhodnou prodeje nejlevnějšího modelu

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tesla se v Evropě sice prodává, ale chtělo by to ještě posílit. Tomu má pomoct nová plánovaná továrna. Přesto ale prodeje šplhají nahoru už nyní, a dokonce to vypadá, že za září bude mít Tesla lepší prodeje než Lexus.

Foto: Tesla Motors

Tesla Model 3

Článek

Lexus je na evropském trhu už stálicí. Tahle luxusní značka patřící Toyotě už tu má mnoho stálých a spokojených zákazníků. Jenže teď to vypadá, že noví zákazníci, kteří hledají zajímavější cesty, zákazníky Lexusu trumfnou. Schyluje se totiž k tomu, že Tesla jej v prodejích překoná.

Zajímavá je na tom skutečnost, že Tesla tady prudce zvyšuje prodeje i bez nejlevnějšího Modelu 3, který má být tahounem firmy. Problémy s naběhnutím výroby pomalu položily americkou firmu na lopatky a utáhly přísun do Evropy. Takže všechna ta skvělá čísla jsou jen za Model S a Model X.

A kolik to bude? Zatím se to ještě neví úplně přesně, ale nové registrace vozidel Lexus v zemích evropské osmadvacítky se dle ACEA pohybovaly v září na čísle 4837 a 31 714 vozidel za prvních devět měsíců tohoto roku. Tato čísla také ukazují, že Lexus poněkud ztrácí. Září letošního roku je o deset procent horší než toho minulého. Americká agentura pro mezinárodní rozvoj pak ukazuje čísla distribuce Tesly do Evropy o kus lepší, než je výše uvedené číslo za devátý měsíc.

To ovšem nemůžeme zcela přímo porovnávat, protože automobily dodané nejsou to samé jako registrace, ale vzhledem k tomu, že Tesla zde nemá žádné centrální distribuce, a tedy není ani zařazena v ACEA, jde prakticky o vozy na objednávku.

Za prvních devět měsíců ale ještě Tesla ztrácí na Lexus 10 000 vozidel, což se může ale rychle srovnat ve chvíli, kdy bude nasazen Model 3.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám