Hlavní obsah

Předpremiéra pro Peugeot 407 Coupé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/ŽENEVA

Peugeot se ve švýcarské Ženevě chlubí nejen mini vozem 107 z kolínské továrny TPCA. Zraky návštěvníků ženevského výstavního areálu PalExpo přitahovala studie vozu 407 Coupé Prologue, představené ve světové premiéře. Na jejím základu se začne na konci letošního roku vyrábět sériový automobil.

Foto: Jiří Smutný

Součástí meruňkobraní je výstava meruněk

Článek

Stejně jako sedan a kombík, tak i kupátko upoutá agresivním a dlouhým "čumákem". Z praktického hlediska na příliš šťastné řešení, avšak designově precizní práce. Kupé těží z designu modelové řady 407 nejvíce. Umocňuje sportovní nádech a v celkovém pojetí jeho osobitý vzhled, kterým bude na silnicích přitahovat pohledy ostatních motoristů, zvýrazňují devatenáctipalcová litá kola.

.: ANKETA
Oznámkujte design studie Peugeot 407 Coupé Prologue.
Hlasujte v anketě na konci článku.

Studie 407 Prologue je poháněna vznětovým vidlicovými šestiválcem s filtrem pevných částic, který disponuje maximálním výkonem 150 kW a točivým momentem 440 Nm. Při přenášení výkonu na přední nápravu s ním spolupracuje šestistupňový automat se sekvenčním řazením.

V interiéru byly použity kvalitní materiály v čele s červenou kůží použitou na přístrojové desce a sedačkách. Středová konzole jak pak vyvedena v černé barvě s chromovanými doplňky. Ve výbavě nechybí systém RT3 spojující audio a navigaci s sedmipalcovým barevným displejem.

Peugeot 407 Coupé Prologue je dalším milníkem v historii designu francouzské automobilky. V Ženevě si všichni milovníci automobilů se lvíčkem na kapotě připomněli model Peugeot 402 Jeana Andreaua, který se v říjnu 1936 představil na pařížském autosalónu.

Anketa

Oznámkujte design studie Peugeot 407 Coupé Prologue.
1
71,2 %
2
12,7 %
3
7,8 %
4
3,1 %
5
5,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 386 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám