Hlavní obsah

Portugalská národní garda zabavila Nissan GT-R, bude v něm převážet orgány

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Organizace GNR, portugalská národní garda, se nejspíš inspirovala ve Spojených arabských emirátech a pořídila si do své flotily služebních vozidel i supersport. Jedná se o Nissan GT-R, který portugalští zdravotníci využijí jako rychlý prostředek pro transport orgánů. Vůz kupovat nemuseli, byl zabaven v trestním řízení.

Foto: Nissan

Nissan GT-R (Ilustrační foto)

Článek

Vozidlo, kterému Guarda Nacional Republicana na svých sociálních sítích přezdívá trefně Godzilla, bude lidské orgány převážet v Portu a Lisabonu. Podle oficiálních sociálních sítí organizace bylo konkrétní auto zabaveno v trestním řízení. Na rozdíl od Abú Dhabí, kde policie vlastní hned několik Ferrari či Lamborghini, tak nebude sloužit jen jako velmi drahá turistická atrakce.

Škoda Scala se předvedla v policejních barvách

AutoMoto

Portugalci vůz polepili reflexními pásy na tmavě modrém podkladu s logy GNR. Další nápisy pak odkazují na to, že vozidlo má přednost v jízdě, protože převáží životně důležité orgány k transplantaci.

„Kvalita a bezpečnost transplantace orgánů závisí na době potřebné k transportu. Chceme tímto krokem dosáhnout našeho cíle v tom možná nejkratším čase, což přispěje k záchraně životů, uvedla GNR na svých sociálních sítích.

Dubajská policie dostala další silniční bestii

AutoMoto

S Nissanem GT-R pak bude transport skutečně rychlý. Dá se s jistotou říct, že jen málo aut by cestu z jednoho do druhého bodu mohlo zvládnout rychleji než japonské superauto. O jeho pohon se stará dvakrát přeplňovaný motor V6 s objemem 3,8 litrů a díky pohonu na všechna čtyři kola umí GT-R zrychlit z 0 na 100 km/h pod 3 vteřiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám