Hlavní obsah

Porsche začne nabízet sedadla vytištěná v 3D tiskárně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stuttgartská automobilka od února příštího roku začne montovat do sportovních modelů sedadla zčásti vytvořená pomocí technologie 3D tisku.

Foto: Porsche

Sedadlo Porsche vytvořené 3D tiskem

Článek

Koncept vytištěných sedadel ukázalo Porsche před rokem, brzy se ale už stále unikátní věc stane skutečností pro sériově vyráběné vozy. V rámci příplatkového programu Exclusive Manufaktur půjde výrazně tvarovaná sedadla objednat do caymanu, boxsteru a 911.

Tvořeny jsou několika vrstvami. Základní je z většiny expandovaný polypropylen a na něj je napojena komfortní vrstva na bázi polyuretanu, která je prodyšná.

Právě druhou, komfortní vrstvu, tvoří 3D tisk, jenž je kompletně nastavitelný. I proto může mít tento prvek sedadel různou tuhost i strukturu, aby odpovídal preferencím řidiče.

První jízda s Porsche 718 GT4 a Spyder: Tady je laťka puristických sporťáků

AutoMoto

Aby byl v maximálním pohodlí, je sedadlo potažené ještě závodním čalouněním Racetex. K dispozici budou ve třech úrovních tuhosti, měkké, střední a tvrdé. Do určité míry je dokonce možné výplň přizpůsobit přesně tělu řidiče, což je v závodním světě běžné.

Nový prvek výbavy bude k dispozici jako příplatkový prvek pro nové vozy, ale i coby příslušenství pro již vyrobená auta. Jedno takové přijde na 2 678 eur, tedy téměř 68 tisíc korun.

Foto: Porsche

Sedadlo Porsche vytvořené 3D tiskem

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám