Hlavní obsah

Porsche Taycan bude dostupné v několika výkonových verzích, má mít až 600 koní

Novinky, fra

Nové Posrche Taycan ještě představeno nebylo, ale už nyní známe některé neoficiální technické specifikace. Bude mít akumulátory ve dvou kapacitních verzích a minimálně v pěti verzích výbavy technických specifikací.

Foto: Porsche

Porsche Taycan

Článek

Automobil se úplně představí ještě v letošním roce. Na Festivalu rychlosti v Goodwoodu se však ukázal předprodukční prototyp Taycanu a s ním začaly na veřejnost unikat první neoficiální technické údaje. Právě čísla u vcelku revolučního elektromobilu zajímají především. Elektrické Porsche bude mít opravdu zajímavé charakteristiky.

Základní Porsche Taycan podle respektovaného magazínu Car dostane akumulátory o kapacitě 80 kWh a pohon zadních kol. V prodeji by měly být dvě výkonové verze s 240 kW a 280 kW. Druhá verze Taycan Carrera 4S už bude mít větší kapacitu akumulátorů 96 kWh a k tomu i pohon všech kol. Výkony budou opět dvojí: 319 a 360 kW.

Následovat bude varianta, kterou zatím nazýváme Turbo, i když samozřejmě nic takového jako turbodmychadlo mít nebude. Větší akumulátorový set bude dodávat energii elektromotorům o výkonu 447 kW, tedy téměř 600 koní, která budou pohánět všechna kola. Motory budou mít i desetisekundový overboost, který výrazně zvedne dynamické vlastnosti auta.

Foto: Porsche 2x

Porsche Taycan na nejnovější skice

Určitě vás zajímá, jaký dojezd auto nabídne. Má to být 515 km. Stejně tak je zajímavý i pohled na zrychlení. Na stovku by mělo auto vystřelit za 3,2 sekundy, dvoustovku zvládne za 10 sekund. Maximální rychlost je 261 km/h. Docela zajímavá je i hmotnost vozu, která jen lehce přeskočí dvě tuny. To není málo.

Automobil může dobíjet akumulátory od LG Chem na rychlonabíječkách s výkonem 250 kW při 800 V. Ve vývoji je možnost dobíjet i výkonem 350 kW.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám