Hlavní obsah

Porsche svolává do servisů téměř 60 tisíc macanů

Německý výrobce luxusních automobilů Porsche svolá po celém světě do servisu téměř 60 000 aut. Může se u nich projevit problém s těsněním u přívodu paliva do motoru. Pro dceřinou firmu automobilového koncernu Volkswagen jde o jednu z větších svolávacích akcií v její historii, informovala s odvoláním na mluvčího agentura DPA.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Porsche Macan

Článek

Svolávací akce se týká modelů Macan S a Macan Turbo s benzinovým motorem. Téměř třetina svolávaných aut je ve Spojených státech, zhruba 3500 v Kanadě a více než 3600 v Německu. Podle automobilky má svolávací akce čistě preventivní charakter, případný defekt prý nepředstavuje přímé nebezpečí.

Mateřská společnost Volkswagen se nyní potýká s největším skandálem v osmasedmdesátileté historii koncernu. Automobilka v září přiznala, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě instalovala software, který umožňuje manipulovat s měřením emisí. Aféra přechodně srazila tržní hodnotu podniku až o třetinu, donutila k odchodu dlouholetého generálního ředitele Martina Winterkorna a vedla k vyšetřování po celém světě.

Následkem skandálu vykázal Volkswagen tento týden svou první čtvrtletní ztrátu za více než dvě desetiletí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám