Hlavní obsah

Porsche reinkarnovalo legendární fotku. Model 356 nahradil Taycan

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Porsche vytvořila „repliku“ originálního reklamního snímku z roku 1963, na kterém lyžař Egon Zimmerman přeskakuje Porsche 356. Na nové verzi snímku fotografům zapózoval elektromobil Taycan a jeden z nejlepších lyžařů současnosti Nor Aksel Lund Svindal.

Porsche reinkarnovalo fotku lyžaře skákajícího přes autoVideo: Porsche

 
Článek

Porsche a sníh, to je vždy hodně zábavná kombinace a k automobilce z Německa neodmyslitelně patří. Může za to mimo jiné právě i fotografie lyžaře Egona Zimmermana z roku 1936, na které je zachycen, jak přes velké sněhové bariéry přeskakuje Porsche 356. Dnes už legendární fotku poté automobilka používala ve své propagaci znovu a znovu.

Za volantem Porsche Taycan Cross Turismo: Nevídaný kříženec

Testy

Němci se tak rozhodli, že oslaví tento snímek, a to nejlépe jeho znovuvytvořením. Pro novou verzi si vybralo elektromobil Taycan a do role lyžaře obsadilo vynikajícího sjezdaře a samotného mistra rychlosti, norského rodáka Aksela Lunda Svindala. Oba lyžaře pojí jak jejich profese, tak hlavně vášeň pro Porsche.

Foto: Archiv Hanse Truöla (vlevo)/Porsche (vpravo)

Vlevo původní reklamní snímek s Egonem Zimmermannem, vpravo jeho nová verze s Akselem Lundem Svindalem

„Ta fotka je skvělá. Je v tom hodně duchu Porsche. Pro mě to bylo vždy úžasné, už jako dítě jsem byl fanouškem Porsche,“ uvedl ke starému snímku Svindal. „Byla pro mě vždy poselstvím být odvážný a zkoušet nové věci. A přesně to teď znovu děláme,“ doplnil lyžař.

Foto: Porsche

Aksel Lund Svindal přeskočil kromě Taycanu i Porsche 356

Na akci, při které se snímek znovu vytvářel, pozvalo Porsche mimo jiné i bratra legendárního lyžaře Karlheinze Zimmermana, a také synovce Michaela, aby mohli být svědky tohoto historického momentu. „Nová interpretace fotky ve skoku představuje tradici. Ale samozřejmě také ukazuje, že se posunujeme vpřed a myslíme i na budoucnost,“ shrnul poselství nové fotografie místopředseda výkonné rady společnosti Porsche AG Lutz Meschke.

Reklama

Související témata:
Aksel Lund Svindal

Související články

Porsche 911 přijíždí ve verzi GTS

Aktuální generace ikonického sportovního vozu ze Stuttgartu se dočkala dalšího rozšíření nabídky. Verze GTS tradičně vyplňuje nevelkou mezeru mezi „běžnými”...

Výběr článků

Načítám