Hlavní obsah

Porsche oživilo Sally z filmu Auta. Speciální 911 GTS vzniklo v jediném exempláři

Dámská animovaná postava Sally se objevila ve všech třech dílech filmové série Auta. Představovala Porsche 911, čehož automobilka ze Stuttgartu využila a vytvořila jedinečný vůz na její počest.

Foto: Porsche

Porsche 911 GTS Sally Special

Článek

Porsche přivádí Sally z filmu Auta od Pixaru k životu díky jedinečnému kusu 911 nazvaném Sally Special. K jeho vytvoření si Porsche vyžádalo pomoc členů původního filmového kreativního týmu. Cílem bylo aplikovat vzhled postavy na moderní 911.

Ve filmu se tvůrci inspirovali modelem 911 z roku 2002. Skutečný vůz využívá jako výchozí bod aktuální 911 Carrera GTS. Má tedy přeplňovaný 3litrový plochý šestiválec s výkonem 352 kilowattů, 473 koní, a točivý moment 569 newtonmetrů. V páru je se sedmistupňovou manuální převodovkou.

Porsche si vzalo rekord Tesly zpět. Taycan je nejrychlejším elektromobilem na Nordschleife

AutoMoto

Jedinečná je už barva laku. Když se vysune spoiler, vozidlo dokonce ukáže tetování postavy. Sally Special jezdí na unikátní sadě kol, jaké byste našli právě na 911 generace 996 z přelomu století. V tomto případě měří 20 palců vpředu a 21 palců vzadu.

Uvnitř je ještě více prvků ve speciální barvě, která se objevuje na palubní desce, středové konzole a obložení dveří. Porsche použilo speciální látkové čalounění s kostkovaným vzorem a modrým zvýrazněním částí sedadel a výplní dveří. Křídově zbarvená kůže nabízí potřebný kontrast.

Když se podíváte pozorně, nechybí spousta malých překvapení. Například odznak na B-sloupku zobrazuje podpis Sally Carrera. Logo Auta je na ventilkách, na dveřních panelech a na bočnicích sedadel.

Porsche slaví 50. výročí ikonické Carrery RS 2.7

AutoMoto

Volič jízdního režimu vedle volantu nyní říká „Kachow! Mode“, čímž napodobuje hlášku postavy. Malá kresba Sally Carrera je rovněž na straně spolujezdce na palubní desce.

Vůz si výstavní premiéru odbude během soutěže elegance v kalifornském Monterey od 17. srpna.

Výtěžek půjde na charitu. Kupující dostane odpovídající hodinky, kryt na auto a druhou sadu kol. Navíc bude dodáván s knihou kreseb od produkčního designéra Aut Boba Pauleyho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám