Hlavní obsah

Porsche 911 GT3 RS driftuje tam, kam by normální člověk vzal spíš off-road

Auta jsou stvořena proto, aby se s nimi jezdilo, ať to je základní fabia nebo špičkové porsche. Zrovna 911 GT3 RS je prvotřídní řidičské náčiní, ale mimo asfalt ji vezme asi jen málokdo. Illinoiský majitel jednoho červeného kousku se s ní prohnal pískovnou.

Foto: Porsche

911 GT3 RS nebude spokojená, pokud s ní nebudete jezdit tvrdě. (Ilustrační foto z Nürburgringu)

Článek

Možná si pamatujete na několik videí, na kterých se superdrahá auta proháněla místy, pro která nebyla určena. Byla pod nimi podepsáno tajemné uskupení s názvem Tax The Rich, tedy česky „zdaňte bohaté”. Práce Jacka Lumbera a Adama Forbese je něco na ten způsob. [celá zpráva]

Hovořit o inspiraci je málo - v prvních vteřinách videa se dozvídáme, že tento kousek je ódou na Tax The Rich. A vypadá úplně stejně, auto vyjíždí na plný plyn z garáže a prohání se po šotolině.

Jenže zatímco ve videích Tax The Rich se jede na plný plyn, řidiči v tomto videu - nevíme, který ze dvou jmenovaných seděl za volantem - záhy dochází odvaha. Některé části videa dokonce působí, jako by byly dodatečně zrychlené.

A na konci čekáme tři rozevláté drifty, než porsche zastaví u vody, ale místo toho vidíme jen opatrnou jízdu po nezpevněném povrchu. Přesto to stojí za čtyři minuty vašeho času - poslechnout si nejostřejší z devětsetjedenáctek s Beethovenovou Ódou na radost na pozadí je v líném nedělním odpoledni příjemným zpestřením.

Reklama

Výběr článků

Načítám