Hlavní obsah

Polní kuchyně, obytný vůz. Mercedes ukázal nástavby pro třídu X

Novinky, fra

Na lednové výstavě CMT 2018 v německém Stuttgartu představí Mercedes-Benz svou řadu X jako univerzální nosič prakticky čehokoli. Bude mít nástavbu obytného vozu, nebo vestavěnou polní kuchyni.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy X s výsuvnou kuchyní

Článek

Pro českého zákazníka je určitě zajímavější první verze – kempingové nástavby na korbu, která je sice menší co do plochy, ale přesto dostatečně velká pro solidní cestování ve dvou až třech lidech.

Koncept nasazovacích nástaveb je populární především v USA, kde se využívá na tradiční velké pickupy, jako je Ford F-150. Tady je nástavba uvnitř vysoká skoro dva metry. V alkovně (nástavbě) se vyspí dvě osoby, další pak na složené třímístné lavici. Uvnitř je dokonce koupelna a malá kuchyň.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy X upravený jako kempingový vůz

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz třídy X upravený jako kempingový vůz

Druhá vestavba je trochu skromnější. Jde o vsunutý speciální box kuchyně. Společnost VanEssa vytvořila výsuvný prostor, ve kterém je vařič, lednička i dřez. Tento box ale zabírá je půlku vymezeného prostoru. Druhou má majitel jako další box na úschovu věcí.

Zajímavý je kryt celé korby. Je vyroben tak, aby připomínal jachty obložené teakovým dřevem.

Foto: Mercedes-Benz

Ve vyjíždějícím boxu je vše, co naleznete v tradiční kuchyni.

Pojízdná kuchyně ovšem není zas tak nový návrh – pamatujete třeba na tu, kterou postavil Land Rover do nového vozu Discovery pro slavného kuchaře Jamieho Olivera? [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám