Hlavní obsah

Policie žádala nereálné termíny dodání, tvrdí Honda o tendru na motorky

Favorizovaný dovozce motocyklů Honda nešel do tendru na dodávku 70 policejních motocyklů. Důvodem podle mluvčího Hondy Petra Hubáčka byl nesplnitelný termín dodání strojů. Do výběru se nakonec nikdo nepřihlásil a policie chystá vypsání nového tendru.

Článek

Policie vypsala tendr s termínem podání nabídek 11. srpna a motocykly požadovala dodat včetně 140 proškolených řidičů do poloviny prosince. Vyhodnocení nabídek mělo trvat zhruba měsíc.

"Bereme-li v úvahu, že jen dodavatel radarů potřebuje minimálně dva měsíce na montáž a požadované testy a dodavatel ostatního zařízení, tedy majáků, sirén a polepů, potřebuje minimálně měsíc na montáž, dostáváme se do situace, kdy zde prakticky není žádný prostor pro Hondu motocykly dodat," uvedl Hubáček.

O podmínky soutěže se původně zajímalo sedm společností. Policie chce za motocykly zaplatit přibližně 41 miliónů korun bez DPH. Motocykly by měly být vybaveny radary a ze 70 strojů má být 51 kusů o objemu válců minimálně 600 cm3, 19 motocyklů má mít minimální obsah motoru 1100 cm3. Dodavatel by měl také zaškolit 140 policistů v bezpečné jízdě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám