Hlavní obsah

Polestar se zase odděluje od Volva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý šéfdesignér Škody Auto Thomas Ingenlath, před nedávnem přešel do Volva. Teď je jasné, co bude dělat. Divize Polestar se odděluje a on bude jejím ředitelem. Za úkol bude vývoj silných elektrických modelů.

Foto: Volvo

Volvo S60 Polestar

Článek

Polestar je bývalá soukromá tuningová firma, která upravovala pouze vozy Volvo. V roce 2015 ji Volvo koupilo a od té doby se dějí věci. Z Polestaru se stala sportovní a speciální divize Volva, která dál ladila tyto vozy. Pak bylo oznámeno, že hodlají elektrifikovat svoje modely.

Teď je zase vše jinak. Polestar Performance se stane natolik samostatnou značkou, že dokonce jí upravená volva neponesou značku Volvo. Naopak bude vyvíjet a testovat elektrické a elektrifikované verze standardních modelů. Šéfovat bude výše zmíněný Thomas Ingenlath.

Foto: Volvo

Thomas Ingenlath

K Thomasi Ingenlathovi se ve společnosti Polestar připojí také Jonathan Goodman, který se stane jejím provozním ředitelem. Jonathan Goodman přejde do Polestar z pozice senior viceprezidenta pro korporátní komunikaci ve společnosti Volvo Cars. Ve Volvu pracuje už 25 let, takže firemně novému kolegovi určitě značně pomůže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám