Hlavní obsah

Pohon zadních kol pro Cadillac

Novinky,

Evropské prodeje stále nejsou to, co Cadillac očekával. Před rokem oznámil velkou expanzi, která se však proměnila spíš v tichou nečinnost. Americké vozy nejsou zrovna dobře přijímány. Cadillac vidí důvod v tom, že konkurence v podobě Mercedesu a BMW má pohon na zadní kola.

Článek

Management v USA se tak rozhodl, že pro evropské trhy připraví speciální model, který bude mít RWD. Nebude to nijak extra obtížné - stačí použit koncernovou platformu Alpha. Ta se nyní vyvíjí v nové generaci a již příští rok by na ní měly vyjíždět nové automobily GM.

První informace hovoří o nástupci modelu BLS s tímto systémem. Ovšem není třeba zdůrazňovat, že chyba značky není jen v druhu pohonu kol. Podle představitelů Cadillacu je třeba uvést menší vůz, který by mohl konkurovat v Evropě a také v dalších státech, kam hodlá Cadillac proniknout.

Luxusní značka sice spoléhá především na velké vozy, ale kdo by v Evropě dal přednost Cadillacu před BMW?

Pšenka nekvete ani v USA

Značka Cadillac má velké problémy i na domácím trhu. Nemůže se dostat na své výsostné postavení, jaké měla před lety. Ovšem také nabídka modelů už není to co bývala. Cadillac tak hodlá zrušit dvě řady a nahradit je jedinou, aby ušetřil náklady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám