Hlavní obsah

Podivný vůz, jehož vnitřnosti jsou z Lamborghini

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z nejpodivnějších automobilových kreací poslední doby je jednoznačně Salaff C2 – auto, které se představilo na festivalu automobilových úžasností v Pebble Beach. Autorem je známý designér, ale výsledek je prostě zvláštní.

Foto: Salaff (4x)

Jen ostré hrany - to je Salaff C2

Článek

Jestli neznáte jméno Carlos Salaff, pak určitě znáte jeho práci. Je to designér, který pracoval v Mazdě a podílel se na vozech jako Mazda 2 nebo MX-5 a na konceptech Nagare a Furai. Už v roce 2013 začal pracovat na vlastních projektech – a C2 je jedním z nich.

Foto: Salaff

Salaff C2

Foto: Salaff

Zvláštní zadní okno

Jak takový vůz vznikne? Zájemce o auto vezme Lamborghini Gallardo a doveze jej do firmy, která mu z něj udělá to, co vidíte na obrázku. A přestavba to není jednoduchá. Auto totiž projde nejen změnou vzhledu, ale také techniky. Přestavba je náročná, vždyť třeba zájemci mohou ze čtyřkolky mít zase zadokolku, lidé s automatem dostanou manuál (ano, Carlos Salaff vyznává analogová auta), pružení má zcela jiné naladění…

A pak je tu karoserie. Podivná, extrémně ostře řezaná a s tvary, jaké si každý kluk črtá do školních sešitů. Navíc může být z uhlíkového kompozitu nebo z hliníku. Záleží na majiteli. A uvnitř? Samozřejmě to, co si majitel přeje. Kromě velkých obrazovek a digitálních hračiček.

Foto: Salaff

Skutečný vůz má ale výfuky vyvedené nad zadní křídlo

Cenu Carlos Salaff zatím nezveřejnil. Ale věřte, že nebude malá. Počet přestaveb bude omezen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám