Hlavní obsah

Pocta zelené. Slavná italská karosárna upravila nový Peugeot 308

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská karosářská společnost Carozzeria Castagna Milano uvedla jedinečný upravený Peugeot 308 GT, kterému přezdívá „pocta zelené“. Vznikla tak spolupráce mezi ikonami francouzského a italského automobilové průmyslu.

Foto: Peugeot

Ilustrační foto

Článek

Společnost Carozzeria Castagna Milano funguje s přestávkami už od roku 1849, jedná se o jednu z nejstarších karosáren na světě. Není proto divu, že zrovna jí francouzský Peugeot propůjčil svůj nový hatchback 308 GT, aby si jej firma upravila podle svého gusta.

Test Peugeotu 308: Atraktivní kompakt se slušnou technikou

Testy

Italové si vůz vybrali pro prestižní veletrh designu a nábytku Salone del Mobile, který se nekoná nikde jinde než ve světovém centru módy Milánu. Návrháři italské firmy si vzali vůz pořádně do parády a udělali z něj, jak sami říkají, „poctu zelené“.

Vůz v exteriéru kombinuje dva odstíny zeleného laku. V interiéru se pak návrháři zaměřili na luxusní materiály. Na stropnice byl použit zelený semiš, stejně jako na výplně dveří a sloupky. Hojně byl použit také karbon, který má rovněž odstín zelené. Na sedadla a dekor palubní desky pak byla použita hnědá kůže.

Peugeot chystá návrat čtyřek, poodhalil model 408

AutoMoto

O ostatních úpravách nejsou žádné zmínky a je patrné, že vůz je jedinečným prototypem, který patrně skončí v muzeu karosárny. Tu v roce 1849 založil Carlo Castagna, jenž mimo jiné koupil i slavné Ferrari. V průběhu let firma spolupracovala s předními italskými výrobci – jako alfa Romeo nebo Lancia. Designově se mimo jiné podílela třeba i na poslední verzi oblíbeného Fiatu 500.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám