Hlavní obsah

Po Praze jezdí maskovaný Mercedes třídy S v nové generaci

Novinky, laz

Premiéra nové generace vlajkové lodi Mercedesu se očekává v první polovině příštího roku. Už tradičně ale můžeme po Praze vidět maskované testovací prototypy. I přes kamufláž o chystané novince leccos napoví.

Foto: Novinky

Maskovaný prototyp nového Mercedesu třídy S v Praze

Článek

O novém vydání Mercedesu třídy S se zatím mluví jako o generaci s kódovým označením W223. Podle zákulisních informací se premiéra odehraje v první polovině roku 2020, v Praze ale nemusíte mít tak velké štěstí, abyste jeden model potkali.

Už tradičně v posledních letech především plzeňská společnost MBtech Bohemia provádí pro stuttgartskou automobilku testy vývojových prototypů. Není divu, Praha se svými výmoly, kostkami či tramvajovými kolejemi dokáže podvozek auta pořádně prověřit.

Cílem řidičů prototypů je splynout s okolím

AutoMoto

I ten se vzduchovými měchy nové třídy S. Ta má na první pohled konzervativní tvary, přesně jak se dá očekávat i u sériové verze.

Prototyp poodhaluje pár daností. Například je vidět obří maska chladiče nebo světlomety, které svítí v podstatě po celé své ploše, což možná ukazuje na pokročilejší stupeň vývoje LED.

Foto: Novinky

Maskovaný prototyp nového Mercedesu třídy S v Praze

Zaujmou také kliky dveří, které jsou nápadně schované. Už dřívější úniky maskovaných „S-klasse” ukazují, že nová generace zřejmě dostane elektricky vyjížděcí kliky ze dveří pro efekt i aerodynamiku, podobně jako třeba nedávno testovaný crossover DS 3 Crossback.

Chtěli byste novou Škodu Octavia jako kupé? Takhle by mohla vypadat

AutoMoto

Obecně se o chystané novince mluví také v souvislosti s pokročilejším semi-autonomním řízením, které by mohlo dosáhnout stupně 4, ve kterém umí řešit i složitější jízdní situace. Očekává se také masivní elektrifikace napříč motorovou paletou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám