Hlavní obsah

Po Fabii Combi to má zřejmě spočítané i nová Scala

Poté, co minulý týden mladoboleslavská automobilka přiznala, že změnila původní plán a nenabídne Fabii Combi čtvrté generace, se začínají objevovat i zákulisní spekulace ohledně budoucnosti většího modelu na stejné platformě MQB A0.

Foto: Petr Horník, Právo

Škoda Scala 1.0 TSI

Článek

Kompaktní vozy se spalovacími motory od Škody Auto zřejmě nečeká dlouhá budoucnost. Fabia nedostane v aktuálním novém vydání oblíbenou verzi Combi a podle odborového předáka Jaroslava Povšíka bude její nástupce už čistě elektrický.

Stejný osud podle německého Automobilwoche však čeká i vůz o segment výše, Scalu.

Povšík: Fabia do pěti let skončí, nástupce bude elektrický

AutoMoto

Ten stojí na shodné kompaktní modulární platformě a podle zákulisních informací Němců má skončit bez nástupce, až dokončí svůj obvyklý životní cyklus. Vzhledem k tomu, že se hatchback představil v prosinci roku 2018, lze v tomto případě očekávat jen pár let, kdy model zůstane na trhu.

Škoda: Bez komentáře

Škoda budoucnost modelu nechce komentovat. „Spekulace týkající se budoucnosti modelů a jejich životních cyklů zásadně nekomentujeme. Model Škoda Scala se těší dobré poptávce a budeme v následujících letech pokračovat v jeho výrobě,” řekl Novinkám tiskový mluvčí Škody Auto ČR, Pavel Jína.

Škoda odpískala novou Fabii Combi, kvůli emisím

AutoMoto

Již potvrzený konec Fabie Combi se obecně přičítá nákladné homologaci modelu, který nepřispívá ke snížení flotilových emisí značky, za jejichž překročení je automobilka pokutována podle nařízení EU.

Škoda tak chystá v kompaktním segmentu elektrickou ofenzivu. Většina prodaných škodovek v roce 2030 bude elektrická, což může právě souviset s údajným ukončením kariéry modelu Scala, který je přitom aktuálně v nabídce terpve v první generaci.

Anketa

Vítáte konec výroby aut se spalovacími motory a přechod k elektromobilům?
Ano
9,9 %
Ne
90,1 %
Celkem hlasovalo 16006 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám