Hlavní obsah

Pneuservisy praskají ve švech

Před dvěma týdny zmizely ze silnic dopravní značky požadující zimní pneumatiky, a tak majitelé aut i díky téměř letnímu počasí chtějí přezout. Zájem o výměnu pneumatik je ale tak velký, že pneuservisy nestíhají a nyní objednávají třeba až na začátek května.

Článek

"V posledních dvou týdnech máme plno od rána do večera," řekl zaměstnanec pneuservisu v Praze na Krejcárku.

S růstem teplot na konci března také vzrostl prodej letních automobilových pneumatik přes internet o více než 100 procent. Nárůst je přitom vyšší než v minulých letech. Vyplývá to z informací prodejců.

Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku internetový obchod Kasa.cz minulý týden zvýšil svůj obrat z prodeje pneumatik o 144 procent. "Lidé si uvědomují, že internetové portály nabízejí širokou paletu značek a rozměrů bez toho, aby museli objíždět pneuservisy a zjišťovat, jaké zboží mají kde skladem a za jaké ceny," uvedla mluvčí Kasy Jitka Součková.

"Největší zájem u nás je o značkové kvalitní pneu, především koncernu Michelin. Nekvalitní čínské pneu po špatných zkušenostech nenabízíme, nehledě na to že řada těchto výrobků nemá potřebné certifikáty," uvedl jednatel firmy provozující server Levnepneu.cz Jan Benda.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám