Hlavní obsah

Plně elektrické Porsche 911 nebude ještě nejméně deset let, říká šéf značky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oliver Blume naznačil, že v blízké budoucnosti Porsche je víc plug-in hybridů, protože je o ně zájem. I pro 911 se takové pohonné ústrojí vyvíjí, ale ještě nedostalo zelenou pro sériovou výrobu. Žádná verze 911 se ale nezbaví spalovacího motoru ještě nejméně 10 let.

Foto: Porsche

Porsche 911 (991) Carrera S (ilustrační foto)

Článek

Automobilka Porsche pilně pracuje na vývoji svého prvního elektromobilu, který se má představit koncem dekády. Nebude to však jedna z verzí legendární „devětsetjedenáctky”. Uvedl to generální ředitel značky Oliver Blume v rozhovoru pro britský magazín Autocar.

Příští generace Porsche 911 je připravována a jistě přijde do konce této dekády. V rámci jejího vývoje značka pracuje i na plug-in hybridní verzi, ale jestli se jí dočkáme i v prodeji, je přinejmenším nejisté. Pro sériovou výrobu ji totiž ještě vedení neschválilo, upozornil Blume.

Foto: Porsche

Porsche 911 (991) Carrera S (ilustrační foto)

Ostatní modely Porsche se však na větší podíl elektřiny v pohonu těšit – nebo „těšit”, jak chcete – můžou. Automobilka chce využít rostoucího zájmu o hybridní pohony a také komerčně zužitkovat tři vítězství v řadě ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans, kterých dosáhla s hybridy.

Po prvním elektromobilu, který by se měl představit během následujících tří let, by mohl následovat plně elektrický Macan, naznačil dále Blume. Typ 911 jako nejdůležitější model automobilky prý bude elektrický, až když budou zákazníci chtít: „Můžeme být připraveni na chvíli, kdy zákazníci budou chtít elektrickou 911,” uvedl Blume.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám