Hlavní obsah

Pininfarina chystá elektrický sporťák, cílem je 0–100 km/h pod dvě sekundy

Novinky, maž

Indická Mahindra & Mahindra, která ve slavném designérském studiu Pininfarina vlastní většinu akcií, má s italskou značkou velké plány. Chystá se vytvořit hypersportovní automobil, který by měl zvládnout zrychlení 0-100 km/h pod dvě sekundy. Tedy rychleji než všechny ostatní současné hypersporty.

Foto: Pininfarina

Pininfarina H2 Speed. Dřívější koncept.

Článek

Nový hypersport, který ve svém názvu bude mít světově proslulé designérské studio z Turína, se má představit v roce 2020, tedy za pouhé dva roky. Dojezd na jedno nabití by měl být kolem pěti stovek kilometrů a cena by podle informací Automotive News Europe s odkazem na šéfa nově vzniknuvší automobilky Michael Perschkeho měla být v přepočtu kolem padesáti miliónů korun.

Cílem je, aby zatím bezejmenný sporťák, na kterém bude firma spolupracovat i s chorvatskou automobilkou Rimac, dovedl zrychlit z nuly na stokilometrovou rychlost pod dvě sekundy.

Podobný cíl má i americká Tesla, která u chystaného roadsteru hovoří o čase 1,9 sekundy. [celá zpráva]

Pod značkou Automobili Pininfarina se chystá i elektrický sedan a crossover. Jako první ale chce nová automobilka přijít s výše popsaným hypersportem. Mahindra & Mahindra hodlá v následujících pěti letech do automobilové divize Pininfariny investovat více než deset miliard korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám