Hlavní obsah

Peugeot ve Skandinávii stahuje do servisů 28 tisíc vozů

Právo, DPA, pro, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Peugeot se chystá ve Skandinávii stáhnout do servisů přes osmadvacet tisíc vůzů Peugeot 307 poté, co se dvacet automobilů tohoto typu samovolně vznítilo. Při požárech nikdo neutrpěl zranění. Firma sdělila, že jde o vozy vyrobené mezi lednem 2001 a červnem 2003 s benzínovými motory 1,6 a 2,0 litru.

Článek

"Automobily začaly hořet bez zjevné příčiny, a to i přesto, že měly vypnutý motor. Zatím není jasné, proč ke všem incidentům došlo právě ve Skandinávii," potvrdila Janne Bocková, mluvčí firmy Peugeot v Dánsku.

Samozápaln by mohla mít na svědomí vysoká vlhkost vzduchu spolu s nadměrným používáním soli při udržování místních silnic. Obojí způsobuje korozi kabelů elektrického vedení."Byl jsme zrovna na zahradě, kdfyž mi syn volal, že nám hoří auto zaparkované z druhé strany přerd domem. Nejprve jsem si myslel, že žertuje," řekl Sven Johansson stockholmskému listu Svenska Dagbladet

České zastoupení Peugeotu svolávání vozů na kontroly nepřipravuje. "Žádná svolávací akce se neplánuje. V minulosti se nejen u modelu 307 i v ČR stalo, že se vzňaly. To se však stává u vozů všech značek. Nyní čekáme na expertízu vznícených vozů ze Švédska, která ozřejmí jeho důvody," řekla Právu mluvčí Peugeotu Lucie Kučerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám