Hlavní obsah

Peugeot prodal výrobu motocyklů Indům

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2015 koupila indická společnost Mahindra 51% podíl ve společnosti Peugeot Motorcycles. Cílem bylo expandovat do světa a nabízet tyto motocykly i na jiných kontinentech. Teď už Indové vlastní stoprocentní podíl.

Foto: Peugeot Motorcycles

Peugeot Metropolis

Článek

Zatímco v USA je poptávka po motocyklech spíše vlažná, v Evropě se jim daří čím dál lépe. Statistiky ukazují, že prodeje na našem kontinentu stále rostou a zachovávají si tento trend nezávisle na výkyvech finančních trhů. Peugeot Motorcycles se na domácím trhu usídlil pevně na čtvrté příčce a díky spojení s Mahindrou dokázal expandovat do Číny i Indie.

Policie převzala hybridní limuzíny BMW řady 7 k silničnímu dohledu

AutoMoto

Například tříkolový skútr Peugeot Metropolis se stal extrémně oblíbeným strojem jak ve Francii, tak i v Číně. V Indii pak začal Peugeot s Mahindrou vyrábět elektrický skútr E-Ludix.

Teď se situace nijak zásadně nemění. Jen vlastník už je jiný. Mahindra má 100 % akcií a teď je na ní veškeré rozhodování. To první rozhodnutí například bylo, že centrála zůstává ve francouzském Mandeure. Jak to bude dál s výrobní paletou, personálním zabezpečením firmy apod., ale zatím nikdo neví. Podrobnosti obchodu ani budoucích plánů nebyly poskytnuty.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám