Hlavní obsah

Pět otevřených Lamborghini Aventadorů se řítilo po miamském letišti 339 km/h

Novinky, maž

Lamborghini přivezlo do amerického Miami ukázat otevřenou verzi aventadoru. Aby italská automobilka vzbudila trochu vzruchu, pronajala si ranvej mezinárodního letiště v Miami, kde se pětice supersportů s výkonem 700 koní prohnala rychlostí 339 km/h.

BEZ KOMENTÁŘE: Lamborghini Aventador Roadster na letišti v MiamiVideo: Lamborghini

 
Článek

Ve Spojených státech není mnoho míst, kde by se dalo jezdit rychle. Obvyklá nejvyšší povolená rychlost je kolem 120 km/h a nekompromisní policisté číhají často i na opuštěných silnicích s výborným povrchem. Což je jistě k vzteku, pokud třeba na opuštěné kalifornské široké okresce zrovna řídíte sportovní auto. Pětice řidičů Lamborghini se mohla legálně prohnat po letištní ploše mezinárodního letiště v Miami (Miami International Airport, zkratka MIA).

Pětice aventadorů zapózovala s Boeingem 777, pak za řevu dvanáctiválcových motorů vyzkoušela zrychlení. Nejvyšší rychlost, kterou naměřil radar policie, měla hodnotu 339 km/h (maximální rychlost tohoto modelu je ovšem ještě vyšší – 350 km/h). Mimochodem, dopravní letadla se z ranveje odlepují při rychlostech kolem 240 – 290 km/h.

Foto: Lamborghini

Zrychlení 0-100 km/h je v případě Aventadoru Roadster otázkou rovných tří sekund. O pohon se stará 6,5 litrový dvanáctiválec s výkonem 515 kW  (700 koní) při 8250 otáčkách. Točivý moment má hodnotu 690 Nm při 5500 otáčkách. Hmotnost roadsteru je proti kupé vyšší o 50 kilogramů (celkem 1625 kg). Vepředu jsou dvacetipalcová kola, vzadu má průměr disků dokonce o jeden palec více.

Ceny za otevřenou verzi začínají v přepočtu na částce 7,5 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám