Hlavní obsah

Panamery v Londýně převážely zlato za 340 miliónů

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud chcete převážet zlato nebo jiné ceniny za desítky či stovky miliónů korun, nepotřebujete k tomu nutně obrněné auto. Názorně to ukazuje Porsche ve svém novém propagačním videu, natočeném ve východním Londýně.

Panamery v Londýně převážely zlato za 340 miliónůVideo: Porsche

 
Článek

Nedělejme si iluze, že půldruhé minuty dlouhý klip je něčím jiným než chytrou reklamou na Porsche, respektive Panameru kombi. Ale natočen je velice umně, dívá se na něj jako na povedený akční snímek. Byť té akce tam nakonec v nedělním ránu opravdu mnoho není.

A o co přesně šlo? Britská společnost Baird & Co, jeden z největších obchodníků s drahými kovy, potřebovala převézt celkem 24 zlatých cihel. Každá má hmotnost 12,5  kilogramů a je velká zhruba jako běžná stavební cihla. Vzácný náklad je naskládán do dřevěných beden a umístěn do tří Panamer Sport Turismo - modré, červené a bílé.

Auta se v neděli v 11 hodin dopoledne vydala na 2kilometrovou cestu, jež jim zabrala čtyřicet minut. Celou akci kontroluje ze vzduchu vrtulník, kolonu doprovázejí policisté na motocyklech. Ostatně, podívejte se sami.

Reklama

Výběr článků

Načítám