Hlavní obsah

PanAmericana: Tradiční krabice do terénu

Velkých dodávek v terénu moc nepotkáte. Ale není to tím, že by nebyly. Naopak. Většina výrobců nějakým způsobem zvýšené dodávky nebo minibusy nabízí. Stejně tak i Volkswagen. Jeho tradiční PanAmericana v nové generaci je na startu.

Foto: Volkswagen

Volkswagen PanAmericana

Článek

Koncern PSA si nechává udělat terénní dodávky od firmy Dangler. Mercedes si je dělá sám. Stejně tak i Volkswagen. Ten nabízí už dlouho speciální verzi PanAmericana, která je osobním vozem se zvýšeným podvozkem, s pohonem všech kol a třeba i s ochranou motoru pořádným plechem. Nová generace multivanu také přináší novou generaci této speciální verze. A má novinku. Velkou novinku.

Foto: Volkswagen

Volkswagen PanAmericana

Foto: Volkswagen

Volkswagen PanAmericana

Volkswagen PanAmericana může totiž být klidně bez zvýšeného podvozku, který je standardně zvednutý o 20 mm. Ale to není všechno. Jméno PanAmericana může být spojeno i s vozem, který nemá pohon všech kol! Tak co pak bude PanAmericana mít? Luxusní interiér, který je zaměřen jak na pohodlí, tak i odolnost. Standardem jsou například sedadla z funkční látky, ale mohou být i obšita kůží.

Ale popravdě řečeno, podle nás se tímto jméno PanAmericana trochu zprofanuje. Vozy tohoto jména byly vždy terénní, vysoké, s pohonem všech kol, úpravou podvozku, mírnými změnami na karoserii proti odletujícím kamínkům… PanAmericana je prostě verze, která je lepší, jistější a samozřejmě také dražší.

Foto: Volkswagen

Volkswagen PanAmericana

Foto: Volkswagen

Volkswagen PanAmericana

Volkswagen představil vůz na autosalonu v Ženevě a hned po něm vyslal do světa zprávu, že je vše připraveno na výrobu. Auto bude nabízeno se všemi motorizacemi, jako u klasického multivanu, vyjma nejslabšího turbodieselu s výkonem 62 kW.

První objednávky budou přijímány v květnu tohoto roku a v té době bude zveřejněn i ceník. Podle našich informací nebude auto oficiálně k nám dováženo a objednávky budou řešeny individuálně.

Reklama

Výběr článků

Načítám